NTFS harddisk lezen en schrijven op een Mac

Wanneer je een externe harddisk gebruikt of een Windows schijf deelt die is geformatteerd in het NTFS-formaat van Windows, kun je tegen problemen aanlopen. Je Mac kan dit formaat wel lezen, maar er niet naar schrijven. Wanneer je dus een externe schijf zowel op het Mac- als pc-platform wilt gebruiken, loop je al snel vast. Hetzelfde geldt wanneer je BootCamp gebruikt en de Windows-schijf geformatteerd is in het NTFS-formaat (wat standaard het geval is). Je kunt die schijf dan dus wel benaderen, maar geen bestanden toevoegen of verwijderen. Dat kan soms erg onhandig zijn.Gelukkig bestaat er wel software voor.

Paragons NTFS for Mac is veruit de bekendste oplossing. Het gaat wel om een betaald pakket ($ 39,95). Je vind de software op www.paragon-software.com

Tip 1: een gratis alternatief is om een (externe) harde schijf te formatteren in het FAT32-formaat in plaats van NTFS (maar dit werkt niet met de BootCamp-partitite).

Tip 2: De open source software Fuse For OS X is helemaal gratis. Dit vereist wel wat meer kennis voor het installeren. Hier vind je een Engelstalige uitleg.