Backspace en Delete op een Mac

Op een pc-toetsenbord heb je een ‘Backspace’- en een ‘Delete’-toets. Op een Mac toetsenbord is dat anders. Officieel is er geen Backspace-toets. Op de plek hiervan, boven de Enter-toets, zit een ‘Delete’-toets, met exact dezelfde werking als de Backspace-toets. Ok, ingewikkeld. Er is dus wel een Backspace-toets, maar deze heet ‘Delete’.

De Delete-toets verwijdert dus tekst aan de linkerkant van de cursor, net als Backspace. Hoe zit het dan als je tekst aan de rechterkant van de cursus wilt verwijderen, zoals de Delete-toets dat op de pc doet? Zoals wel vaker biedt de Mac hier wel een oplossing voor. Op het toetsenbord van een MacBook of het draadloze Magic toetsenbord van een iMac, zit een Fn-knop links onderaan. Als je deze ingedrukt houdt en dan op de Delete-toets druk, dan functioneert hij ook als een Delete-toets op de pc (oftewel, tekst ter rechterzijde wordt gewist).
Apple_MB110LL_B_Keyboard_With_Numeric_Keypad_812534

Als je een uitgebreid toetsenbord hebt met een numerieke (cijfer)toetsen aan de rechterkant, dan heeft deze een tweede Delete-toets. Deze kun je herkennen aan een soort pijltje aan de rechterkant, wat betekent dat hij tekst aan de rechterzijde verwijderd. Met zo’n toetsenbord beschik je dus over twee verschillende Delete-toetsen, waarvan de n in feite de Backspace-toets is en de ander Delete (zoals op een pc). Dat geldt zowel voor de officile toetsenborden van Apple, als Mac toetsenborden van derden (zoals Logitech, Matias en Das Keyboard).